I Køge bliver en mand fundet død i havnen. Ingen ved, hvem han er, ingen savner ham. Kendis-kommissær Tessa Højmark bliver mod sin vilje sat på sagen. Til hendes frustration fører sporene ingen vegne. Det er som om manden i vandet aldrig har eksisteret. Det gør Tessa nysgerrig. Hvad skete, der gjorde manden til ingen? Efterforskningen er ved at gå i stå, da Tessa pludselig finder en kobling mellem den døde mand og den private sikkerhedsekspert Adam Forsberg, som Tessa kender og skjuler en mørk hemmelighed for.

På Tenerife bor den 72-årige konkursramte lykkejæger Jack Nielsen. Sammen med sine venner beslutter han at vende tilbage til Danmark på en omhyggeligt planlagt mission for at tage hævn over den mand, der har taget deres økonomiske liv. Planen ser ud til at lykkes. Faktisk over al forventning. På nær en enkelt uforudset hændelse, som pludselig gør Jack og hans venner til de jagede…

KONKURSKLUBBEN er en fortælling om fiasko, hævn og kærlighed – om at miste alt og overskride alle grænser. Måske kan du selv havne der.

Udkommet på HarperCollins november, 2020. Bogen kan købes for eksempel her.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
”Vedkommende, velkomponeret og spændende krimi.”
Dagbladenes Bureau

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
”Charme, humor, et godt tænkt plot og en fandens overraskende, men god slutning.”
Søndag

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
”Med et fantastisk sammenskruet plot og en hæsblæsende handling, så er der lagt op til mange timers underholdning.”
Cats, Books and Coffee

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
”Endnu engang har parret skrevet en spændende bog med afsæt i virkeligheden.”
Knirkes Bøger

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
”En pagetuner af de bedste!”
Livet i dukkehuset

 

Om Konkursklubben

‘Konkursklubben’ er naturligvis fiktion. Men fortællingen er inspireret af virkeligheden. Denne historie blev født en dag, vi sad i Køge Havn og pludselig fik øje på en død mand, der blev bjerget op af vandet. Vi blev nysgerrige. Hvem var han? Hvordan døde han? Hvordan havnede han der i vandet?

Da det skete, kæmpede vi selv med en konkurs. Det at gå konkurs – især at gå personligt konkurs – er en brutal oplevelse. Det siger næsten sig selv. Du mister dit økonomiske liv, din økonomiske frihed, du kommer under administration, du står med en gæld, du ikke kan se en ende på. Nogle rejser sig igen efter en konkurs. Andre gør ikke. Vi har mødt konkursramte af begge slags og hørt historier fra både dem selv og pårørende.

Man kan selvfølgelig indvende, at det bare handler om penge. Men for den, der har investeret sit liv og økonomi i en virksomhed, handler det ofte om at miste mere end det. Identitet, drømme, livslyst – nogle gange helbreddet. Det sker, at lyset i øjnene slukkes, at sjælen visner. Nogle kan ikke leve i det og bliver et tal i selvmordsstatistikken.

Manden i vandet blev til landsflygtige Jack, medlem af Konkursklubben. Den klub, ingen har lyst til at være medlem af, og som andre ikke gider lege med. Vi fulgte nysgerrigt i Jacks fodspor til Tenerife, og undervejs på rejsen formede fortællingen om Jack nærmest sig selv.

Historien kredser omkring statens advokat, Kammeradvokaten. Trods titlen er Kammeradvokaten et almindeligt privat advokatfirma, der blot har staten som kunde. Staten er en vældig lukrativ kunde. Ifølge den uafhængige tænketank Justitia betalte staten Kammeradvokaten 4,3 milliarder kroner i honorar fra 2009 til 2019, eller en lille halv milliard kroner om året.

Kammeradvokaten vinder de fleste af sine sager. Det er ikke voldsomt mærkværdigt. Da Kammeradvokaten har staten som kunde, står der i princippet ubegrænsede skattemidler til rådighed til at forfølge det krav, som advokatfirmaet rejser mod en borger, uanset om kravet er rimeligt eller ej. Den enkelte borger har oftest ikke de ressourcer, især ikke, hvis man er begæret konkurs. Derfor er det et ret enslydende råd fra andre advokater at opgive at prøve en sag ved domstolene, når statens advokat er modparten. Det bliver hurtigt uoverkommeligt dyrt.

Den slags magtmæssige ubalancer kan forekomme unfair. Det kan også underminere tilliden til og respekten for retssamfundet. Men det kan også levere et motiv, der kan få almindelige mennesker til at begå ekstreme handlinger. Hvad det kunne udløse, når man tilsætter lidt fantasi, handler Konkursklubben om.