Vi holder gerne foredrag om vores romaner. Men vi holder også foredrag om andre emner. Tag et kig ned over listen her. Du kan kan rekvirere et af foredragene, men vi skræddersyr også gerne et foredrag.

Skriv til info@lindholm-zornig.dk eller ring til Lindholm&Zornig på telefon 20409526 med spørgsmål.

Krimiforedrag – Mord på bestilling

Velkommen til krimiforfatternes værksted. Kom med ind, når krimiforfattere udtænker overraskende plots, grumme drab og snedig efterforskning sammen med virkelighedens retsmediciner.

Til dette krimiforedrag med de storsælgende krimiforfattere Lotte og Søren Hammer, samt spændingsforfatterne Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm og retsmedicineren Jørgen Lange Thomsen, kommer du med ind i skriveværkstedet, når der udtænkes plot, drab og efterforskning.

Foredraget består af to kapitler.

Kapitel 1: Mysteriet om det fascinerende drab

Hvorfor er vi så fascineret af ondskab, drab og kriminalitet – ja, ligefrem trygge ved at have det liggende på natbordet? Og hvad med forfatterne – er de bare afstumpede pushere af blodige drab, eller har de mere på hjerte? Må kriminalromaner egentlig bruges til at sætte spot på tidsaktuelle emner og social uretfærdighed – eller skal de ’bare’ være god underholdning?

Kapitel 2: Myten om det perfekte mord

Hvordan ser virkelighedens drab ud for retsmedicineren, når ofrene skal obduceres? Matcher virkeligheden med krimiernes verden? Måske er det ikke så nemt hverken at slå ihjel eller skjule en forbrydelse, som man kunne tro? Retsmedicineren og krimiforfatterne diskuterer og dissekerer planlagte drab og snedige plots sammen med publikum.

 

Zornig – fra vred til voksen

Følg Lisbeth Zornig Andersens til tider ufrivillig morsomme og grænsende til groteske forsøg på at navigere i voksentilværelsen, når man står med et ben i både underklassen og middelklassen. Foredraget tager udgangspunkt i Lisbeths nyeste bestsellerbog, ”Zornig – fra vred til voksen”, om at leve et til tider forvirrende liv som karrierekvinde, mor og hustru med en hel del unoder, gak og løjer i bagagen fra en utæmmet barndom i den sociale skyggeside af samfundet. Foredraget rummer både tragikomiske episoder, som da dele af familien bortfører en billardkø som led i en gældsinddrivelse efter at Lisbeths bror, Monkey, dør, og hvor der undervejs opstår uenighed om, hvor hans aske skal placeres, hvorfor utraditionelle metoder tages i brug. Mere alvorligt fortæller Lisbeth blandt andet om, hvor kompliceret det kan være at begå sig på de bonede gulve i blandt andet Børnerådet og i Socialministeriet, og om hvor ofte hun falder igennem, fordi hun stadig ikke mestrer middelklassens koder til fulde. Her kommer hun også ind på, hvilke kneb, hun bruger, for at falde i med omgivelserne.

Bogen “Fra vred til voksen” er en selvbiografisk dagbog om voksenlivet, og dermed en efterfølger til Lisbeths ungdomsbiografi “Vrede er mit mellemnavn”. Bogen kan købes her.

 

Zornig – vrede er mit mellemnavn

Følg med Lisbeth Zornig Andersen på en rejse gennem et Underdanmark, der er skjult for de fleste – et sted, hvor normløsheden hærger, og hvor vold, druk og seksuelle overgreb er en del af hverdagen. Foredraget tager udgangspunkt i Lisbeth Zornig Andersens bog, “Zornig – vrede er mit mellemnavn”, og DR-dokumentaren “En barndom i helvede”. Hør hvordan de voksne og systemerne svigtede, mens nogle få af hverdagens helte greb ind, og hjalp Lisbeth til at finde en vej ud af en barndom i helvede til et voksenliv med akademisk uddannelse og rigt familieliv. Få et indblik i den overlevelsesstrategi hun lagde for at kompensere for hvad hun ikke fik med sig – og hvad du kan gøre for at hjælpe andre med samme baggrund.

Bogen kan købes her.

 

 

Den besværlige kærlighed

Hvordan håndterer man samlivet som par i samtid, hvor det er mere normalt at gå fra hinanden end at blive sammen? Lisbeth Zornig Andersen og Mikael Lindholm giver dig et indblik i både konflikter og udfordringer i parforholdet, men også muligheder og løsninger, når barndommens svigt, overgreb og livslange skader sidder med ved bordet hver dag sammen med delebørn, jalousi og blottede nervebaner.

 

 

 

Mønsterbruddets DNA

Mød Underdanmarks Jægersoldater. De blev født til at blive tabere. Men blev vindere. Ikke alene overlevede de en livsfarlig barndom med druk, svigt og overgreb fra voksne. De kæmpede sig hele vejen til samfundets top, på trods af alle odds. De er supermønsterbrydere. Vi kalder dem Underdanmarks Jægersoldater. Hvordan gjorde de det og hvad kan vi – du – lære af dem? Foredraget tager afsæt i bogen ”Underdanmarks Jægersoldater”, hvor ti markante danskere fortæller, hvordan de udviklede sig til kampmaskiner, der ikke lod sig vælte – men også, hvad det har kostet. Bogen uddrager fællesnævnerne og går tæt på selve mønsterbruddets anatomi. Læren om supermønsterbrydernes livsstrategier er vigtig. Færre, ikke flere, socialt udsatte børn bliver i dag  mønsterbrydere. Kravene til at bryde med en negativ social arv er ganske enkelt blevet barskere. Samtidig mister også flere og flere unge fra ressourcestærke familier i middelklassen fodfæstet. Er vi som samfund blevet dårligere til at hjælpe børn og unge til et selvstændigt og bæredygtigt liv? Hvad er det, der skal til, for at børn og unge skal klare sig – og i nogle tilfælde endda opnå at præstere ekstraordinære resultater?

Danske Kommuner skriver om bogen: “Bogen går tæt på, hvad man næsten kunne kalde “mønsterbruddets anatomi”.

 

Gode og dårlige hemmeligheder

Lisbeth Zornig Andersen fortæller med afsæt i børnebogen “Hemmeligheder” om hvordan du kan hjælpe udsatte børn til at fortælle om hemmeligheder, der gør ondt i maven og giver ar på sjælen.

Hvert tiende barn oplever i dag seksuelle overgreb og hver sjette bliver slået. De færreste siger det til voksne. Derfor får de heller ikke hjælp. De holder det som en hemmelighed.

Børnebogen “Hemmeligheder” er et eventyr for børn om to bjørneunger, Nanna og Samson, som samtidig giver voksne – både fagpersoner og forældre – et dialogværktøj til at tale med børn om det, der kan være svært at sige og gør ondt i maven.