Her finder du en kort oversigt over vores spændingsromaner. Hvis du klikker på titlen, får du en længere præsentation.

 

Kriminalroman 2024

Klosterkvinden

Den aldrende Ernst Stauning Banefelt bliver fundet død på sin herregård i udkanten af middelalderbyen Køge. Banefelt er hovedrig, han har et erhvervsimperium, og har oprettet en fond, som støtter vacciner til børn, der skal kurere dem for dyre folkesygdomme. Det har skaffet ham fjender blandt vaccine-modstandere og antiautoritære grupper.

Banefelt bliver fundet sømmet fast til gulvet i sin kælder med bukkehorn skruet ind i kraniet, på et rødt kryds af blod, som er et symbol brugt af antiautoritære aktivister.

Efterforsker Filippa Falkenberg bliver sat på sagen. Drabet bliver en stor mediehistorie og tiltrækker vrede demonstranter og antiautoritære aktivister, som nægter at blive gjort til syndebukke. Filippa kommer i nærkontakt med et miljø, hun ikke kender til, og ikke accepterer en autoritet, som hun selv er.

Hun opdager, at Ernst Stauning Banefelt har en relation til en sær kvinde, en nonne, der er kendt som Klosterkvinden, og som døde seks måneder før Banefelt blev dræbt. Klosterkvinden viser sig at gemme på hemmeligheder, der pludselig truer Filippas eget liv som ny mor.

KLOSTERKVINDEN udkommer som en Mofibo Original lydbog, oplæst af skuespilleren Morten Thunbo, og som papirbog på Forlaget Falco.

 

Kriminalroman 2023

Heksejagt

I Køge, en lille middelalderlige by fuld af smukke stokroser og mørke hemmeligheder, bliver en ung pige fundet død i en bæk Sankthansaften. Hun bliver fundet samme sted, hvor hekse engang blev beskyldt for at fremmane djævelen, hvilket de blev brændt på bålet for.

Efterforsker Filippa Falkenberg bliver sat på sagen, hvor ingenting viser sig at være, hvad det ser ud som. Hun møder en hel by i sorg over tragedien. Kirken er fyldt til bristepunktet til begravelsen, hvor den ulykkelige mor spiller duet for violin og cello, og holder pause der, hvor datteren skulle have spillet.

Filippa opdager dog, at ikke alle er lige kede af, at pigen er død. Pigen viser sig at have været årsag til kiv og splid, og bliver tilmed forbundet med både uforsonlige skilsmisser og dødsfald.

Filippa opdager også, at byen gemmer på århundreder gamle mørke  hemmeligheder, som ser ud til at have betydning for, hvad der udspiller sig i nutiden. Hun begynder ligefrem at spørge sig selv, om den døde pige er en engel eller djævel?

HEKSEJAGT er udgivet som en Mofibo Original lydbog oplæst af skuespilleren Morten Thunbo, og papirbog af Forlaget Falco.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Kuldegysfremmende spænding, brutal ondskab, fascinerende karakterer og masser af humor.” — Cats, Books & Coffee

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Forfatterne har en god rutine i at skrive spændende historier, der underholder enhver kræsen krimielsker.” — Bogfidusen

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Halleluja for en krimi. Sikken figur Lindholm&Zornig har skabt. Bedst af alt så har bogen humor.” — Drustrups Bogblog

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Endnu en genistreg fra forfatterparret.” — Mulles Bog Blog 

 

 

Kriminalroman 2022

Dødens druer

Den unge kriminalefterforsker Filippa Falkenberg bliver sammen med sin ældre kollega, Bundgaard, sendt ned i Københavns metrotunneler, hvor man har fundet et lig støbt i betonen. Det viser sig at være en forsvunden dansk fagforeningsmand, som anklagede de italienske leverandører til metrobyggeriet for at smugle kokain til Danmark med vareleverancerne. Filippa og Bundgaard bliver sendt til Italien for at undersøge leverandørerne. Filippa er klar over, at hun skal levere en succes, hvis hun skal beholde sit job. Bundgaard håber derimod på et comeback efter at være blevet degraderet. Sporet fører til en flamboyant italiener ved navn Sandrone Mancelli, som driver en succesfuld finansvirksomhed med hovedsæde i Milanos mondæne city. Mancelli har en dansk jetset-kæreste, Cecilia Hvidtfeld. Filippa og Bundgaard forfølger dem til en vingård i Piemonte. På vingården har den stærkt aldrende hustler Jack Nielsen sat gang i produktion af falsk vin, fordi vingården går økonomisk dårligt. Han har solgt den falske vin på auktion i Milano, og en af køberne viser sig at være Mancelli.

DØDENS DRUER er en fortælling om had, kærlighed og viljen til at ændre skæbne. Udgivet som Mofibo Original lydbog indlæst af Morten Thunbo og som papirbog fra Forlaget Falco.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ — Din Boganmelder

“Sikke en bog. Fart og spænding, og ikke mindst humor… Fyldt med uventede drejninger og tvister, lige som en god krimi skal være. Jeg kan næsten ikke vente på at læse fortsættelsen, selv om det bliver svært at komme efter denne nummer et.”

Læs hele anmeldelsen her.

 

Thriller 2020

Konkursklubben

I Køge bliver en mand fundet død i havnen. Ingen ved, hvem han er, ingen savner ham. Kendis-kommissær Tessa Højmark bliver mod sin vilje sat på sagen. Til hendes frustration fører sporene ingen vegne. Det er som om manden i vandet aldrig har eksisteret. Det gør Tessa nysgerrig. Hvad skete, der gjorde manden til ingen? Efterforskningen er ved at gå i stå, da Tessa pludselig finder en kobling mellem den døde mand og den private sikkerhedsekspert Adam Forsberg, som Tessa kender og skjuler en mørk hemmelighed for.

KONKURSKLUBBEN er en fortælling om fiasko, hævn og kærlighed – om at miste alt og overskride alle grænser. Måske kan du selv havne der.

Bogen kan købes for eksempel her.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
”Vedkommende, velkomponeret og spændende krimi.”
Dagbladenes Bureau

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
”Charme, humor, et godt tænkt plot og en fandens overraskende, men god slutning.”
Søndag

 

Thriller 2020

Monsterland

En pige på 15 år begår selvmord efter at have deltaget i en ”puttemiddag” på et nordsjællandsk gymnasium. Hun er blevet filmet med fire ældre drenge i scener, som hun selv beskriver som voldtægt. Men drengene går fri, hvilket udløser en hadefuld konflikt mellem forældrene.

En af drengenes fædre bliver myrdet på færgen mellem Stockholm og Helsinki. Pigens far bliver udsat for et gasangreb i København, hvor flere andre omkommer. Tilsyneladende er der tale om hævn med relation til selvmordet. Men hvem er efter hvem – og hvorfor? Hvem er ofrene, og hvem er de skyldige?

Politiassistent Tessa Højmark bliver sat på sagen, som hurtigt også involverer sikkerhedskonsulent Adam Forsberg. Sporene fører dem til Tallinn, hvor de opdager, at ingenting er, som de troede. Pludselig er Tessa og Adam de jagtede, uden at vide, hvilke monstre, der gemmer sig i mørket…

Monsterland er det andet selvstændige bind i serien om Tessa Højmark og Adam Forsberg.

Du kan købe bogen her.

 

Julenovelle 2019

Julemandens hjemland

Novelle med politikvinden Tessa Højmark og sikkerhedskonsulenten Adam Forsberg, som også er hovedkaraktererne i kriminalromanen “Et ubetydeligt mord” og “Monsterland”.

Fortællingen udspiller sig ved juletid. Adam opdager, at nogen forsøger at spore sig frem til ham digitalt, selv om han som sikkerhedskonsulent har gjort sig usynlig på nettet. Det foruroliger ham. I hans branche skaffer man sig let fjender. Hvem der end vil finde frem til ham slører sine spor, men befinder sig ifølge IP-adressen på søgningerne i Finland, nærmere betegnet Helsinki. Adam har ingen uafsluttede regnskaber dér.

Selv om det er få dage før jul, beslutter Adam sig for sammen med Tessa at tage til Helsinki for at finde ud af, hvem der er efter ham. Svaret overrasker dem begge.

“Julemandens hjemland” inspireret af virkelige begivenheder.

Du kan downloade og læse novellen her: Julemandens hjemland

 

 

Thriller 2019

Et ubetydeligt mord

ET UBETYDELIGT MORD er en spændingsroman om hævn, kærlighed og organiseret kriminalitet.
Da russiske hackere lammer et rederi, forsvinder 38 containere fra det amerikanske militær. I Aalborg bliver en lastbilchauffør fundet dræbt, mens en container er forsvundet. Politikvinden Tessa Højmark bliver sat på sagen. Det lykkes hende til kollegernes overraskelse at finde frem til en mulig gerningsmand, hvis eks-kone få år før blev brutalt myrdet, uden at sagen blev opklaret. Tessa kan næsten smage sejren og sit professionelle gennembrud. Men umiddelbart derefter begynder alt at gå galt. Meget galt.

Tessa Højmark bliver vævet ind i et giftigt net af kriminalitet, svig og vold. Hun opdager pludselig, at hun går fra at være jæger til bytte. Trådene fører både ind til storpolitik på Christiansborg, organiseret kriminalitet i Berlin og hemmeligheder i den idylliske provinsby Køge. Midt i det hele sidder den mystiske Madam, der som en edderkop trækker i alle tråde. Tessa Højmark indser, at hendes eneste chance er at lokke fjenden frem med meget utraditionelle metoder.

ET UBETYDELIGT MORD forener klassiske krimi med international thriller. Bogen bygger på en virkelig hændelse, hvor en voldsramt mor på flugt og i skjul med ny identitet og under beskyttelse af PET alligevel blev opsøgt af sin tidligere voldsdømte mand. Maria, som bogen er dedikeret til, er i dag død. Før sin død hjalp hun med uvurderlig viden om, hvordan vi som samfund kan hjælpe de hårdest voldsramte kvinder bedre – dem, hvis partner som i Marias tilfælde er livsfarlig. Den viden indgik i rapporten ”Forslag til social exit program” med anbefaling om oprettelse af et program for særligt voldsramte kvinder, hvor ét af forslagene er, at udsatte kvinder får et nyt CPR-nummer.

Du kan købe bogen her.

”Det er deres bedste bog til dato, og jeg vil ha mere. De er nu klar til et internationalt gennembrud, og jeg vil sammenligne med Harlan Cobens bøger i både spænding og kvalitet.”

Litteratursiden

“Forfatterparret Mikael Lindholm og Lisbeth Zornig er gået op i gear… En syrlig beskrivelse af vores politiske systems funktionsmåde, og hvordan den sociale stempling er baggrundstæppe på vores individuelle adfærd. Mixet af action og social kritik fungerer fortsat for forfatterparret – og tak for det.

⭐⭐⭐⭐⭐ Dagbladenes Bureau

 

Spændingsroman 2018

Eksodus

“Eksodus” er helt bogstaveligt en eksplosiv roman. Der er valgkamp i Danmark. Malene Jørgensen har stiftet sit eget parti, Bæredygtig fremtid, og arbejder med hendes partigruppe med socialt skæve profiler målrettet på at komme i Folketinget. En tidlig morgen i Valby udløses en bombe, da en fremtrædende politiker tager sin cykel for at cykle på arbejde. Straks efter eksploderer der cykler i alle dele af København. Der udbryder panik. Regeringen aktiverer det nationale terrorberedskab med politi, forsvar og hjemmeværn. Mistanken om terror retter sig hurtigt mod muslimske ekstremister og skaber voldsomme reaktioner med knuste butiksruder, angreb på moskeer og personoverfald. Samtidig hamstrer skræmte borgere fødevarer og barrikaderer sig i deres hjem. Malene indkaldes sammen med de andre partiledere til krisemøde i Statsministeriet. Spørgsmålet er, om der skal indføres undtagelsestilstand, indtil man har fanget terroristerne. Dagen efter eksploderer der nye bomber. Denne gang er det ikke cykler, der eksploderer …

“Eksodus” er det tredje selvstændige bind i Malene-trilogen.

Læs mere om bogen inklusive uddrag her. Du kan købe bogen her.

“Eksodus er ikke alene en godt komponeret, spændende og yderst effektiv roman, den bliver i nok så høj grad et skarpt indlæg i debatten om, hvad det er for et samfund, vi har, og ikke mindst hvad vi kan gøre for at takle de mange udfordringer, vi står over for, så en fundamental medmenneskelighed bevares.”  ⭐⭐⭐⭐⭐ Dagbladenes Bureau

 

Spændingsroman 2017

Arkimedes

“Arkimedes” er en rå spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm. Bogen følger Malene, en karrierekvinde med fart på, der plages af en fortid med vold, misbrug og svigt. Da Malene beskyldes for mord, bliver det klart, at nogen er ude efter hende. Hun finder snart ud af hvem der vil hende til livs. Den nye viden vil tvinge hende til at vende tilbage til et netværk, hun troede hun havde forladt. Malenes ekskæreste starter sin egen efterforskning og bliver viklet ind i hemmeligheder og et frygtindgydende komplot.

“Arkimedes” er det andet selvstændige bind i Malene-trilogen.

Litteratursiden skriver om bogen:

“Romanen er som et langt tilbageholdt åndedræt, mens man venter på en uundgåelig eksplosion… De utroligt mange lag, der dækker over løgne, misbrug og magtliderlighed, bliver langsomt pillet fra hinanden i denne skræmmende realistiske og spændende historie.”

Køb bogen her.

 

bundfald-2015-12-21

Spændingsroman 2016

Bundfald

“Bundfald” er en spændingsroman om mord, magt, misbrug – og mønsterbrydere. I Nakskov findes misbrugeren Ronny død under mystiske omstændigheder, der peger i retning af en mulig forbrydelse. I København har hans søster, mønsterbryderen Malene, tilsyneladende lagt den traumatiske barndom bag sig og gjort karriere i erhvervslivet. Samtidig involverer hun sig i De Brændte Børns Familie – en gruppe af voksne, der som børn har været udsat for overgreb, og som nu afslører og opsøger pædofile gerningsmænd. Da Malene beslutter sig for at gå ind i sagen om Ronny, som Politiet har henlagt, fører sporene ikke blot til udkantsdanmark – til Nakskovs bundfald – men også langt ind i magtfulde kredse i overdanmark….

Ronnys død i bogen bygger på virkelige hændelser. I 2016 blev sagen genåbnet i Kanal 5’s tv-serie “FBIs danske mordmysterier”, hvor en tidligere dansk efterforsker og en amerikansk profiler undersøgte dødsfaldet.

“Bundfald” er første bind i Malene-trilogien.

Køb bogen her.