Foredrag: Mord på bestilling
Du bliver inviteret ind i krimiforfatternes værksted og møder Søren Hammer, Lotte Hammer, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, som udtænker overraskende plots, grumme drab og snedig efterforskning sammen med virkelighedens retsmediciner, Jørgen Lange.
Foredraget består af to kapitler:
Kapitel 1: Mysteriet om det fascinerende drab
Hvorfor er vi læsere fascineret af ondskab og kriminalitet – ja, ligefrem trygge ved at have det liggende på natbordet? Hvad med forfatterne? Er de bare afstumpede pushere af blodige drab – eller har de mere på hjertet? Må krimier egentlig bruges til at sætte spot på tidsaktuelle emner og social uretfærdighed eller skal den ’bare’ være god underholdning?
Kapitel 2: Myten om det perfekte mord
Hvordan ser virkelighedens drab ud for retsmedicineren, når ofrene skal obduceres? Matcher virkeligheden med krimiernes verden? Måske er det ikke så nemt hverken at slå ihjel eller skjule en forbrydelse, som man kunne tro?
Retsmedicineren og krimiforfatterne diskuterer og dissekerer planlagte drab og snedige plots sammen med publikum.
Foredraget bliver opført den 26. februar i Køge. Du kan læse mere om arrangementet her.
Om Lotte og Søren Hammer
Søren og Lotte er søskende, og da Søren i 2004 flyttede ind på første sal i huset, hvor Lotte bor med sin familie, foreslog han, at de skulle prøve at skrive en bog. De fik udgivet deres første roman ”Svinehunde” i 2010 på forlaget Gyldendal, og sammen har de indtil nu skrevet 10 bøger, hvoraf de ni er en krimiserie med Konrad Simonsen som gennemgående hovedfigur.
Serien blev en bestseller og er nu solgt til 22 lande.
Om Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm
Lisbeth Zornig og Michael Lindholm debuterede i 2015 på bestsellerlisterne med deres første spændingsroman ”Bundfald”, som tager udgangspunkt i et virkeligt dødsfald. Bogen blev blandt andet til et afsnit i tv-serien ”FBIs danske mordmysterier”. Siden har de skrevet ”Arkimedes”, ”Eksodus” og ”Et ubetydeligt mord”. Lisbet og Mikael daner par både privat og professionelt.
Om Jørgen lange Thomsen
Jørgen er professor emeritus på Retsmedicinsk Institut, Syddansk Universitet, eller retsmediciner, som han også kaldes, når han bistår politiet med obduktioner i forbindelse med drab og forbrydelser med døden til følge.
Han rådgiver blandt andet om forebyggelse af drab og er forfatter til bl.a. Selvbiografien ”Retsmedicineren – Et liv med døden som ledsager” og er aktuel med sin nye bog ”Liv og død – en retsmediciner ser det hele”