Med mord i tankerne

Onsdag 11. december 2019 – Randers
Kom til krimiforedrag med Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

Randers Bibliotek byder i samarbejde med Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm på krimiforedrag med de to forfattere ganske gratis i Kulturhusets sal.

Zornig og Lindholms seneste roman, ”Et ubetydeligt mord”, tager udgangspunkt i en virkelig sag, hvor en voldsramt kvinde gik under jorden ved hjælp af PET, men hurtigt blev fundet af sin eks-mand, så snart han var uden af fængsel igen. ”Et ubetydeligt mord” er forhåndssolgt til udgivelse i udlandet.

Lisbeth og Mikael fortæller om tilblivelsen af deres bøger, om udviklingen af plot og karakterer, som altid henter inspiration i virkeligheden – men også om, hvordan virkeligheden har det med at overraske og overgå fantasien. De tænker højt over, hvad en krimi og thriller kan som genre, og hvorfor mange af os i dag bliver draget af mord og uhygge.
Der bliver både alvor og humor, og helt sikkert plads til spørgsmål og svar.

Tilmelding her.

Eftermiddags matiné

Lindhom og Zornig krimier

Forfatter parret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm afholder eftermiddags martiné i form af et foredrag om deres krimier.

Lisbeth og Mikael debuterede som forfattere af virkelighedsinspireret fiktion i 2016 med spændingsromanen ”Bundfald”, den første roman i, hvad der blev til ‘Malene-trilogien’ med Malene Jørgensen og Mathias Zobel som hovedpersoner.

I 2019 udgav de ”Et ubetydeligt mord”, en spændingsroman med Tessa Højmark, en politikvinde på kanten, som hovedperson.

Det vigtigeste for parret er at fortælle en spændende historie. De elsker selv at læse bøger og se film og serier, hvor de bliver suget ind og får mulighed for at udforske et univers med mennesker, man lærer at kende, som kæmper med de udfordringer, som livet har bragt dem, privat og professionelt, mens vi som seerer og læsere kan heppe på dem eller frygte på deres vegne.

Det er gratis adgang til foredraget. Der er dog begrænsede pladser, hvorfor tilmelding er nødvendig. Tilmelding her.

 

Mord på bestilling – udsolgt

Et krimiforedrag, du ikke tør fortælle dine fjender om… OBS: Udsolgt

Du bliver inviteret ind i krimiforfatternes værksted og møder Søren Hammer, Lotte Hammer, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, som udtænker overraskende plots, grumme drab og snedig efterforskning sammen med virkelighedens retsmediciner, Jørgen Lange.

Tilmelding her.

Bag ordene #3: Mikael Lindholm og Lisbeth Zornig

Spændingskurven er spændt til sit yderste, når forfatterparret Zornig og Lindholm kaster lys over samfundets skyggesider i deres populære krimier.

Med stolthed præsenterer vi tredje afsnit af BogMarkedets podcastserie Bag Ordene.

Denne gang gæster forfatter- og ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm vores nysgerrige, kaffe- og bogelskende vært, Jan M. Johansen.

Mikael Lindholm og Lisbeth Zornig har skrevet fire krimier sammen samt mange fag- og debatbøger hver for sig. Forfatterparrets seneste krimi hedder ‘Et ubetydeligt mord’ og blev udgivet i starten af april i år. En ny krimi er på vej i foråret 2020.

De populære krimier kan læses uafhængigt af hinanden, selv om hoved- og bipersoner til tider genses i nye rolleopsætninger i efterfølgende bøger. Varemærket i forfatterskabet er, at bøgene er velskrevne og spændende og byder på et overraskende plot.

Klassiske, eviggrønne krimidyder, men opdateret til en international verden. Omvejen bliver den korteste vej for de to socialt engagerede forfattere, hvor indignationen er drivkraft:

Nogle gange er virkeligheden så uvirkelig brutal, at man kun kan fortælle troværdigt om den gennem skønlitteraturen. Gennemgående temaer er magt og misbrug.

Men kan man skrive socialrealistisk uden at moralisere? Lyt med her.

Krimimessen – Horsens, den 6.-7- april

Krimimessen i Horsens er ret fantastisk. Alene rammerne. Hele arrangementet foregår i det gamle statsfængsel med tykke mure, klaustrofobiske celler, tunge jerndøre og rungende metaltrapper. Samtidig kommer der en masse spændende folk, som retsmedicinere, efterforskere, krimiforfattere, redaktører og ikke mindst masser af krimielskende læsere. Og så bugner det med gode bøger, mange af dem på tilbud og med autograf i. Det er en fest.

Vi er der også. Faktisk lancerer vi vores næste bog, “Et ubetydeligt mord”, på selve krimimessen. Det sker lørdag den 6. april kl. 11 ved HarperCollins’ stand 27 i Magasinet. Du er hermed inviteret. Kom og få et glas Maker’s Mark (eller andet). Forklaring følger på dagen.

Vi er også på scenen søndag den 7. april kl. 10:20 i Snedkeriet, hvor Lotte Hammer interviewer os om “Et ubetydeligt mord”. Det er ikke nødvendigt at købe billet, men kom gerne i god tid.

 

Velkommen til krimiforfatternes værksted. Kom med ind, når krimiforfattere udtænker overraskende plots, grumme drab og snedig efterforskning sammen med virkelighedens retsmediciner.

Til dette krimiarrangement med de storsælgende krimiforfattere Lotte og Søren Hammer, samt spændingsforfatterne Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm og retsmedicineren Jørgen Lange Thomsen, kan du komme med ind i skriveværkstedet, når der udtænkes plot, drab og efterforskning.

Arrangementet består af to kapitler. 

Kapitel 1: Mysteriet om det fascinerende drab

Hvorfor er læserne fascineret af ondskab og kriminalitet – ja, ligefrem trygge ved at have det liggende på natbordet? Hvad med forfatterne? Er de bare afstumpede pushere af blodige drab – eller har de mere på hjerte? Må krimier egentlig bruges til at sætte spot på tidsaktuelle emner og social uretfærdighed eller skal den ’bare’ være god underholdning?

Kapitel 2: Myten om det perfekte mord

Hvordan ser virkelighedens drab ud for retsmedicineren, når ofrene skal obduceres? Matcher virkeligheden med krimiernes verden? Måske er det ikke så nemt hverken at slå ihjel eller skjule en forbrydelse, som man kunne tro? Retsmedicineren og krimiforfatterne diskuterer og dissekerer planlagte drab og snedige plots sammen med publikum.

Læs mere og tilmeld her.

 

Om Lotte og Søren Hammer

Søren og Lotte er søskende, og da Søren i 2004 flyttede ind på første sal i huset, hvor Lotte bor med sin familie, foreslog han, at de skulle prøve at skrive en bog. De fik udgivet deres første roman ”Svinehunde” i 2010 på forlaget Gyldendal, og sammen har de indtil nu skrevet 10 bøger, hvoraf de ni er en krimiserie med Konrad Simonsen som gennemgående hovedfigur. Serien blev en bestseller og er nu solgt til 22 lande.

Om Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

Lisbeth Zornig blev landskendt for sin bestsælgende selvbiografi ”Vrede er mit mellemnavn” og tv-dokumentaren ”Min barndom i helvede”. Hun og Mikael debuterede i 2015 på bestsellerlisterne med deres første spændingsroman ”Bundfald”, som tager udgangspunkt i et virkeligt dødsfald, Lisbeths brors besynderlige død. Bogen blev blandt andet til et afsnit i tv-serien ”FBIs danske mordmysterier”. Siden har de sammen skrevet ”Arkimedes”, ”Eksodus” og senest “Et ubetydeligt mord”, som er solgt til udlandet.

Om Jørgen Lange Thomsen

Jørgen er professor emeritus på Retsmedicinsk Institut, Syddansk Universitet, eller retsmediciner, som han også kaldes, når han bistår politiet med obduktioner i forbindelse med drab og forbrydelser med døden til følge. Han er blandt andet forfatter til selvbiografien “Retsmedicineren – Et liv med døden som ledsager”, og udgav i 2019 “Liv og død – en retsmediciner ser alt”. Han rådgiver blandt andet om forebyggelse af drab.