Reception for “Vinter uden sne – Linneas bog”

 

Kom til bogreception den 29. marts kl. 16-18 på Vin-O i Køge, Vestergade 19A, i anledning af, at Mikael Rauno Lindholm udkommer med det første bind af familiekrønike om kærlighed og løgne – “Vinter uden sne”.

Det første bind i krøniken Vinter uden sne hedder “Linneas bog” og er inspireret af virkelige hændelser i forfatterens egen familie. Lindholm er selv finlandsvensk og tegner i bogen et hudløst ærligt portræt af sine forældres generation.

“Linneas bog” er en medrivende roman om kærlighed og løgne, der tager læseren med tilbage til 1960’erne og 1970’ernes Stockholm, Helsingfors og København. Telefonpigen Linnea møder Erik i Stockholm. Han er høj, flot og mystisk, men han har ar på sjælen med en baggrund som finsk krigsbarn. Tiltrækningen er stærk, og de gifter sig, men hun må leve i skyggen af sin mands karriere, og Linnea opdager langsomt det net af løgne, han har spundet omkring hende.

“Linneas bog” handler om utilgivelige hemmeligheder og fortidens skygger, der indhenter Linnea og Erik og trækker lange spor efter sig i form af alkoholisme og bedrageri, svigtede børn og psykisk vold. Mest af alt fortæller den om den pris, man betaler for kærligheden og om kampen for et lykkeligt liv. Gennem bogen lyser kærligheden med al dens storhed og smerte.

Alle er velkomne.

Mikael Rauno Lindholm (f. 1961) er dansk og finlandsvensk journalist og har arbejdet som politisk reporter, udenrigskorrespondent og chefredaktør på flere landsdækkende medier. Sammen med sin hustru Lisbeth Zornig udgør han forfatterduoen Lindholm & Zornig, der tidligere har udgivet Malene-trilogien med bøgerne Bundfald, Arkimedes og Eksodus samt kriminalromanerne Et ubetydeligt mord, Monsterland og Konkursklubben.

You may also like

Leave a comment